Marcel Vela a debordat de populism, întrerupând imnul național, urlând la un ecran, reproșându-le membrilor Gardei de Coastă, prezenți la eveniment prin videoconferință, că nu s-au ridicat la intonarea imnului.

Carmen Dan a analizat răspunsurile date de acesta în cadrul audierii din comisie și a pus câteva întrebări cu privire la legalitatea ordonanțelor de urgență privind organizarea alegerilor.

Dacă aş fi acum în Comisie, eu l-aș întreba pe domnul ministru Vela cine a scris OUG pentru asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi, dacă cineva din aparatul de specialitate al ministerului, aşa cum era firesc, şi-a asumat acest proiect de act normativ.

Şi, de asemenea, cine din minister a lucrat, şi-a asumat OUG privind alegerile anticipate.Am informaţii că aceste ordonanţe au fost puse de ministru pe masa Guvernului, fără aportul structurilor de specialitate ale ministerului şi mă gândesc, cine ştie, poate, le-au scris câţiva prieteni. În mod sigur, structura de specialitate care ar fi trebuit să intervină şi să dea şi o notă de fundamentare acestor acte normative ar fi fost Comisia juridică“, a spus Carmen Dan, fostul Ministru de Interne, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here