Liderii celor două partide din coaliție, PSD și PNL, se întâlnesc miercuri pentru a lua o decizie în privința comasării alegerilor și a calendarului electoral pentru 2024.

Ziua marelui anunț pe comasarea alegerilor.După numeroase discuții care nu au dus la vreo concluzie, liderii coaliției sunt hotărâți ca astăzi să facă anunțul oficial în ceea ce privește comasarea alegerilor.

Ședința Biroului Politic Naţional al PNL are loc la ora 16, iar la ora 19 reprezentanții celor două partide vor face declarații de presă pe această temă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat cu o zi în urmă că sunt „şanse foarte mici” să fie comasate şi alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare. Liderul social-democraților a declarat însă că una dintre soluţii este o alianţă electorală sau politică între PSD şi PNL.

„Cu siguranță veți afla lucruri importante pe parcursul zilei de azi. Președinții celor două partide vor sta de vorbă cu dvs și vor răspunde tuturor întrebărilor”, a declarat Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, în urmă cu puțin timp.

Potrivit declarațiilor făcute de Mihai Tudose, eurodeputat PSD, 60% dintre români își doresc comasarea alegerilor.

„Așteptam o cercetare sociologică despre ce-și doresc românii. ne-a sosit aseară, vă dăm îm premieră faptul că mai mult de 60% din români își doresc comasarea. O majoritate chiar mai mare dorește o continuitate a guvernării, o stabilitate și o coerență în guvernare. După ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, e clar că lumea s-a saturat de schimbări bruște de guvern, de politică internă și externă. S-a discutat și despre ce se întâmplă în Europa, în țările partenere, precum și construcțiile politice la nivel de Parlament European. Nu putem fi defazați complet față de aceste lucruri. Decizia celor două partide a fost ca astăzi la ora 16 să vedem ce spun colegii noștri despre strategia pe care noi am agreat să le-o propunem. Vom avea o coaliție imediat după aceste întâlniri, iar la ora 19 dvs veți avea în față pe cei doi președinți ai celor două partide”, a afirmat Mihai Tudose.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here