19.000 de copii abuzati sexual in Marea Britanie

0
557

Flagelul exploatării sexuale a copiilor a atins niveluri „epidemice” în Regatul Unit, deoarece aproape 19.000 de copii au fost exploatati sexual doar in 2019.

Autoritățile locale din Marea Britanie au raportat peste 18.700 de victime minore la mâna unor bande de traficanti în 2019, de cinci ori mai mult  decat cele 3.300 de cazuri raportate în urmă cu doar cinci ani.

Sammy Woodhouse, o victimă a violatorului din Rotherham, Arshid Hussain, a declarat că autoritățile nu au facut schimbări semnificative în combaterea exploatarii sexuale.

„Auziți mereu această fraza: “am invatat lectia”, dar nu au învățat nimic”, a spus ea pentru The Independent.

„Am spus de ani buni că in această țară este o epidemie, când vine vorba de abuz și exploatare. Autoritățile susțin că totul este sub control, dar nu este ”, a concluzionat Woodhouse.

Majoritatea celor care exploatează sexual copii și femei sunt imigranți, fie de origine arabă, albaneză, sau română, se arată în rapoartele oficiale din Marea Britanie.

Cel mai recent caz care a șocat UK este cazul unui grup de traficanți români. Ei au fost condamnați la 25 de ani de închisoare, pentru că racolau copii în mod constant de pe Facebook. O fată în vârstă de 12 ani a fost violată în mod repetat într-un parc din Levenshulme, Greater Manchester, de către aceasta grupare. Victimele lor au fost acostate pe Facebook de membri grupari: frații Sebastian Baltatu, în vârstă de 18 ani, și Ilie Daniel Baltatu, 22 de ani; și verisorii lor, Parizian Călin, 20 de ani, și Adrian Călin, 20 de ani. Ceilalti membri ai gruparii au fugit in alte tari și sunt în continuare vânați de poliție.

Procurorul Suzanne Goddard a spus că grupul din România a exploatat fete vulnerabile și naive, care căutau să socializeze pe Facebook cu băieți de vârsta lor.

Violul fetei a fost începutul unei serii de atacuri sexuale asupra fetelor minore, iar poliția se teme că ar putea există mult mai multe victime. Primul atac documentat a fost asupra fetei de 12 ani, care a fost violată de Sebastian Baltatu, iar înainte a fost violată în repetate rânduri de Parizian Călin. Apoi, Călin a dus-o într-o „casă de bordel”, unde a încercat să o violeze înainte de a trimite alți bărbați neidentificați în cameră care au violat-o.

Gruparea a fost prinsă printr-o operațiune a Politiei din Manchester, după ce o prietenă a uneia dintre cele trei victime identificate până în prezent a spus că a fost vizată și ea.

Bogdan și Marius Nejloveanu, tată si fiu, în vârstă de 51 și 23 de ani, au fost condamnați pentru 34 de infracțiuni separate. Fiul a fost condamnat la 21 de ani, iar tatăl a fost închis timp de șase ani. Ei au traficat zeci de femei din Romania in Marea Britanie. În timpul procesului lor, juriul a ascultat mărturiile despre cum femeile au fost traficate în special în Marea Britanie de către Bogdan Nejloveanu pentru fiul său. Femeilor li s-a promis că vor lucra în industria hotelieră, dar au fost, în schimb, bătute și umilite la sosire și forțate să lucreze în bordeluri, după ce au fost violate.

Minore din România sunt vândute pentru sclavie sexuala în Irlanda de către retelele de trafic de persoane. La scurt timp după ce această fotografie a fost făcută într-un club din Romania, capul retelei, Adrian Meder (foto) s-a lăudat unui reporter sub acoperire că femeile ar putea fi cumpărate cu prețul de până la 600 de euro și ca pot veni sa să lucreze în Irlanda imediat.

Adrian Meder este din Sibiu, are 31 de ani si este unul dintre sefii unei rețele care vinde femei tinere pentru proxenetism, aranajand ca acestea să fie aduse in Irlanda, exploatând hibele din controalele de la frontierele UE.

„Fetele duc si 20 de clienți pe zi, fără probleme. Fetele astea te pot face milionar. ”

„Fetele din Romania fac de toate. Sunt bune pentru asta, deoarece este singura meserie pe care o cunosc. Ele rămân la școală și nu își pot găsi de lucru. Singura soluție este să lucreze în alte țări.

„Dacă vrei să câștigi bani buni, trebuie să le schimbi. Am fete de două săptămâni în Anglia. După aceea merg trei săptămâni cu ele în Norvegia și apoi in Irlanda. Un prieten de-al meu, într-un an cu trei fete, face 1 milion €. Când îl întâlnesc în Austria vine cu un Maserati. O mașină de 350.000 €. Cu doar trei fete într-un an. “, a declarat, nonsalant, Adrian Meder.

Traficul de persoane este, de prea mult timp, o problema ce ține de securitatea națională a României. O problema ignorată complet, atât la nivel de stat, cât și la nivelul opiniei publice, până la apariția cazului Caracal-Dincă. Cert este că foarte multe cazuri de trafic de persoane, mai exact de export din România către UE, au fost rezolvate de către autoritățile din țările respective. În multe cazuri s-a dovedit că rețeaua locală funcționa “în familie”.

Faptul că încă nu a fost declarată problemă de Securitate națională și nu a fost discutată în CSAT, ne arată că acest “business” este profitabil, inclusiv pentru stat. Siguranță copiilor și cetățenilor României este tranzacționată pentru bani murdari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here