5 cazuri confirmate de coronavirus în SUA, Donald Trump reacționează:

0
441

“Comunicăm îndeaproape cu China pe tema virusului. Foarte puține cazuri raportate în SUA, dar rămânem vigilenți. Le-am oferit Chinei și președintelui Xi tot ajutorul de care au nevoie. Experții noștri sunt extraordinari.”, a scris astăzi Donald Trump pe Twitter.

Reacția aceasta este ca o gură de aer proaspăt, în condițiile în care teroarea și frica sunt propagate de către mass-media din România.

Stai și te gândești… Totuși, dacă președintele SUA își păstrează calmul și susține că autoritățile din China se descurcă foarte bine, neavând vreun partizanat cu acestea, atunci înseamnă că lucrurile chiar nu sunt atât de grave. Și, statistic vorbind, nu sunt.

În timpul acesta, la noi se promovează fake news-urile în primetime: de la videouri cu surse necunoscute, care prezintă date eronate, dpdv medical, și care insultă bunul simț, la videouri cu oameni picand din picioare la coadă. Aceiași 3 oameni. Cred că, în curând, o să ne forțeze să ne uităm la filme apocaliptice de noaptea minții, cum ar fi “World War Z” , “Contagion”, sau “The Stand”, poate-poate ne vin gânduri și se instalează haosul în societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here