Pentru PSD s-au terminat toate celelalte probleme din sănătate.

0
315

Se pare că PSD 2.0 a băut apă după USR și că și-a montat ochelarii de cal, refuzând să înțeleagă că vaccinarea obligatorie este ilegală.

Cel care-i dădea peste mână Ministrului Sorina Pintea referitor la obligativitatea vaccinării, adică Dragnea, spunea că “vaccinarea este un drept și nu o obligație”. Și este la pușcărie acum.

Pentru că o astfel de lege, privind obligativitatea, încalcă drepturile și libertățile omului. Mai exact, Convenția privind drepturile omului, semnată la Oviedo și ratificata de România.

Vaccinarea, de gripă, sau pentru orice boală, nu poate fi indicată, nici contraindicată, ca măsură generală, deci obligatorie.
Vaccinarea este un act medical și este indicat sau nu, individual, respectând drepturile pacienților și drepturile omului.
Nimeni nu poate respinge din comunitate un copil, sau adult, pe motiv de nevaccinare. În cazurile suspecte, există termenul medical și social de carantină, până când se dovedește dacă o persoană, sau un grup de persoane este contagios, sau nu.

P. S. : Poate ar fi mai bine să punem Institutul Cantacuzino din nou pe picioare. Am atins un subiect sensibil. Probabil că va fi privatizat, în pachetul liberal de privatizare a sistemului de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here