Invitat la Antena 3, Attila László a vorbit despre măsurile luate în vederea gestionării pandemiei COVID-19. Iată ce a spus senatorul UDMR: 

„Am să vă șochez cu ceea ce vă spun în această clipă. Știți foarte bine că există o comisie de etică ce trebuie să fundamenteze și să pună la dispoziție propunerile de măsuri Comisiei Naționale pentru Situații de Urgență. Ieri, am fost împreună cu un distins profesor, reprezentant al României la OMS, și am aflat cu stupoare că această comisie nu a fost întrunită de o lună jumătate.

Nu vi s-ar părea normal ca atunci când se iau decizii din partea persoanelor fără o pregătire în acest domeniu, să se consulte cu acel for care a fost creat, tocmai pentru a fundamenta și a propune cele mai bune măsuri pentru a stăpâni această pandemie?!

(…) Eu, de luni de zile, încerc să mă consult cu acești oameni, să evaluez măsurile, sau să-i întreb ce măsuri se impun la un anumit punct sau altul. De luni de zile, acești oameni spun că trebuie să ne accelerăm capacitatea de a face anchete epidemiologice și trebuie să ne creștem capacitatea de testare. Cu alte cuvinte, trebuie să identificăm pe cei pozitivi într-un timp cât mai scurt și trebuie să îi testăm pe contacții direcți.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here