Comunitarea Declic a transmis următorul comunicat de presă în care explică ce se va întâmpla mâine:

”Marți, de la ora 11, demontăm plămânii și îi trimitem pachet membrilor Guvernului să vadă cu ochii lor efectele inacțiunii în lupta împotriva poluării!

După o lună în Piața Victoriei, plămânii montați vizavi de Guvern s-au închis la culoare. Chiar dacă în această lună oficialii s-au lăudat că aerul este mai puțin poluat decât în alte perioade, filtrele HEPA au fost acoperite de microparticule toxice, aceleași care se depun pe plămânii noștri. 

La eveniment au fost invitați și premierul Florin Cîțu, ministrul Mediului, Tanczos Barna, și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. În cazul în care cei trei oficiali nu vor participa, membrii Declic vor tăia bucăți din plămânii înnegriți și le vor trimite prin poștă, pentru a vedea cât de tare ne afectează aerul toxic și pentru a lua măsurile necesare pentru a combate poluarea.

În cadrul acțiunii de marți, membrii Declic vor purta măști de gaz de război pe față, ca să se protejeze de aerul toxic. De asemenea, vom avea veste cu plămâni înnegriți pentru că, deși nu se văd, așa arată și plămânii noștri din cauza aerului pe care îl respirăm. Iar acest aer este respirat de toată lumea, inclusiv de membrii Guvernului, aflați la câteva zeci de metri distanță de instalația cu plămâni.

Acțiunea are loc în cadrul campaniei ”Aer pentru viață!”, în care 22.600 de membri Declic cer Ministerului Mediului modernizarea rețelei de monitorizare a calității aerului și transmiterea datelor în timp real către Agenția Europeană de Mediu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here