* Mircea Toma – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Dan Radu;
* Valentin Jucan – membru titular (din partea Guvernului), avându-l ca supleant pe Rareş Niculescu;
* Dorina Rusu – membru titular (susţinută, pentru un nou mandat, de preşedintele Klaus Iohannis), avându-o ca supleant pe Oana Mihalache;
* Ionel Palăr – membru titular (susţinut de PNL), având ca membru supleant pe Valentina Postelnicu;
* Bogdan Herjeu – membru titular (susţinut de PSD), fără supleant.

Dintre candidaţii propuşi (membri titulari şi supleanţi), toţi au primit avize favorabile, cu majoritate de voturi, cu excepţia lui Radu Herjeu pentru care s-a înregistrat un singur vot “pentru”.

“Aceşti membri (cei cu majoritate de voturi “pentru” – n.r.) vor fi înaintaţi plenului cu avizul acestei comisii şi îl avem pe domnul Herjeu cu un vot. (…) Felicitări din inimă pentru mandatul primit azi de la membrii comisiei. Să fie într-un ceas bun şi la plen. Aveţi o misiune importantă de a educa şi de a lucra într-un spaţiu public foarte important”, le-a transmis preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Ioan Bulai.

Plenul reunit al Parlamentului îi va numi pe cei patru membri CNA, prin vot secret, în viitoarea şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Din 8 februarie, în urma încheierii mandatelor lui Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu şi decesului lui Radu Călin Cristea (în octombrie 2020), CNA, cu şapte membri, este în imposibilitatea de a se reuni în şedinţă, din cauza lipsei de cvorum (8 din 11 membri).

Reacția lui Radu Herjeu:

”Pentru îndeplinirea promisiunilor electorale de depolitizare și profesionalizare a CNA-ului, majoritatea de dreapta din Comisiile reunite de mass media din Parlament a avut de ales între:

– un om cu 21 de ani de televiziune și radio, 6 ani de CNA (în care a propus 60% din toate amenzile date), 8 cărți publicate și 7 premiere de teatru, care n-a fost niciodată membru de partid sau angajat al vreunuia și

– un alt om, 16 ani politician (deputat) și fără nicio legătură cu audiovizualul. Pun pariu că n-o să ghiciți pe cine a ales”, a scris Radu Herjeu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here