Călăul magistraților va fi chiar Procurorul General

0
720

Propunerea Ministerului Justiției, condus de Cătălin Predoiu, sporește puterea Procurorului General. Mai exact, acesta va încuviința începerea urmăririi penale a unui magistrat.

Reamintim că Procurorul General este numit POLITIC.

Totodată, trimiterea în judecată va fi decisă de către președinții secțiilor de Procurori, sau Judecători, din CSM, in funcție de funcția inculpatului.

Deci, Secția Specială era, ori inutilă, ori atenta la independența justiției, dar aceste prevederi legale nu atentează la independenţa justiției? Abia acum o să vedeți șantaj și presiuni exercitate asupra procurorilor și judecătorilor din partea a trei persoane, care decid asupra stării de libertate a magistraților.

Nu există, nicăieri pe Pământ, o asemenea inepție. Vedeți cazul Tăriceanu, întregul Senat a fost consultat cu privire la începerea urmăririi penale, nu un om, nu trei oameni.

Art. 4 – La art. 95 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 826 din 13 septembrie 2005, cu modificările și completările ulterioare, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alin. (3) și (4), cu următorul cuprins:
“(4) Punerea în mișcare a acțiunii penale față de un judecător sau procuror se face cu autorizarea prealabilă a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
(5) Trimiterea în judecată a judecătorilor și procurorilor se încuviințează de Secția pentru judecători sau, după caz, de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here