Werner, pas cu pas, bagă PNL în groapă

0
456

Ați observat ca Iohannis s-a șmecherit în al doilea mandat?
Acum, în cazul tuturor gafelor făcute de guvernul Orban, nu-și mai asumă el nimic riscant. Nu mai face el afirmațiile revoltătoare, nu mai împinge el temele false, cum o făcea pe vremea PSD-ului, care “ataca justiția și democrația”.


Nici nu are vreo poziție vizavi de situație, sau, mai șocant, încearcă să fie echilibrat. Ba chiar îi obrăznicește pe miniștrii lui Orban, îi cheamă la raport, le dă câte o palmă în declarațiile publice. El e polițistul bun, ei sunt polițiștii răi, dar care pun în aplicare fix programul polițistului bun.


De ce?
Pentru că e mult mai confortabil să faci lucruri prin intermediul altora, mai ales dacă aceștia sunt ăia care săreau în piață ca să nu ia condamnare.
Am spus, acum ceva timp, să nu ne mirăm dacă Werner se va da de două ori peste cap și va deveni, la nivelul percepției publice, preocupat de problemele țării.


Probabil că nu va mai dura mult până când PNL se va răzvrăti împotriva lui Klaus Iohannis. El câștigă, la nivel de imagine și stă liniștit încă 5 ani fără suspendare, în timp ce PNL e în picaj de când e la guvernare. Nu Iohannis candidează la locale, sau la parlamentare, el și-a rezolvat problema electorală în noiembrie.


Și, încet – încet, după ce PNL va deveni complet indezirabil, e posibil ca Iohannis să le dea un vânt și să se antureze cu partidul lui Cioloș, PLUS, sau chiar cu un USR condus de Cioloș. Nu m-ar mira absolut deloc, ținând cont că Iohannis a împins-o în groapă pe însăși Laura Codruța Kovesi, în momentul în care a desecretizat protocoalele.
După cum ar spune Viorica Dăncilă, abia acum este Iohannis însuși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here