„După alegeri. Chiar duminică seară o să anunţăm”, a afirmat Liviu Dragnea, marţi, la Adevărul Live.

Chestionat dacă mai merită să te baţi pentru funcţia de preşedinte al ţării, liderul PSD a spus că prin prisma a cum şi-a exercitat mandatul Klaus Iohannis această funcţie devine importantă.

„Grea întrebare. Dacă mă întreba cineva acum un an, spuneam că nu. Că este o funcţie de unde trebuie să izvorască pacea, stabilitatea, medierea în societate, sprijin pentru lucrurile bune, intervenţie când ar trebui schimbat ceva, dar starea indusă în naţiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru prezidenţiale devine foarte importantă.

Dacă acolo rămâne în continuare Iohannis, eu nu sunt Cassandra, încă cinci ani de zile după 2019, de tot ce s-a făcut în România bun se va alege praful. Din acest motiv cred că trebuie făcute toate eforturile de către cei care nu vrem să mai continue acest personaj ca în noiembrie-decembrie să plece de la Cotroceni. Da, exact în situaţia în care a adus el funcţia prezidenţială şi ceea ce induce în naţiune, da această funcţie devine importantă, iar PSD se va pronunţa duminică seară, după alegeri”, a conchis Liviu Dragnea.

Pe 26 mai au loc alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie convocat de Klaus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi, la Vaslui, că decizia privind candidatul la prezidenţiale va fi una comună cu PSD, el avansând acelaşi termen ca Liviu Dragnea, respectiv duminică seara, după alegerile europarlamentare.

”Duminică, după alegeri, vom decide cu PSD şi sper să luăm cea mai bună decizie pentru România, adică să avem un candidat care să fie capabil să-l înfrângă pe actualul preşedinte”, a declarat, la Vaslui, Călin Popescu Tăriceanu.

Dragnea află pe 27 mai, la o zi după alegerile europarlamentare, dacă va fi condamnat în dosarul angajărilor fictive, după ce DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here