Cardinalul Pell a abuzat sexual doi băieţi din corul bisericii, în anul 1996, într-o catedrală din Melbourne. La începutul procesului, cardinalul a pledat nevinovat pentru toate acuzaţiile aduse.

Verdictul a fost dat în luna decembrie, dar a fost făcut public abia luni, din motive legale.

În urma procesului, George Pell a fost găsit vinovat de cinci capete de acuzare, printre care abuzarea unui copil în vârstă de mai puţin de 16 ani. Sentinţa finală va fi dată miercuri.

Cardinalul în vârstă de 77 de ani este una dintre cele mai importante personalităţi din Biserica Catolică, fiind şi trezorierul Vaticanului.

Cele cinci capete de acuzare pot duce fiecare la o pedeapsă de maxim zece ani de închisoare.

Oficialii de la Vatican au transmis în luna decembrie că George Pell a fost exclus din grupul de consilieri, fără să ofere detalii despre desfăşurarea procesului.

Cardinalul a fost pus sub acuzaţie în luna iunie 2017. Acuzaţiile se referă la perioada în care acesta era preot în Ballarat, oraşul său natal. Ulterior, el a devenit arhiepiscop de Melbourne şi apoi Sydney.

Cardinalul George Pell este considerat drept al treilea cel mai important oficial de la Vatican şi a gestionat acţiunile oficiale ale Bisericii Catolice în legătură cu acuzaţiile privind abuzurile sexuale asupra unor minori care ar fi fost săvârşite de unii prelaţi din Australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here