Simona Iancu, chelnerița angajată inginer la Apele Române, a demisionat după apariția investigației, anunță Recorder. 

Recorder a publicat pe Facebook o scurtă actualizare a situației de la Apele Române prezentată în ultima investigație.

Potrivit surselor Recorder, „fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după apariția materialului”.

De cealaltă parte, „Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat.”

„Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa. În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență.”, mai precizează jurnaliștii de la Recorder. 

Directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași însă, a rămas în funcție.

„Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române. Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a căror sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați.”, au mai transmis jurnaliștii de la Recorder.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here