Instanţa Supremă se pronunţă miercuri cu privire la cererea de eliberare a Elenei Udrea. 

Fosta blondă de la Cotroceni a solicitat să fie liberă pe parcursul recursului în casaţie pe motiv că e arestată ilegal. 

De asemenea, avocaţii ei au spus că vor să li se permită în acest moment procesual să facă sesizări către CCR şi CJUE, şi abia după ce primesc aceste răspunsuri să înceapă judecata pe fond a recursului în casaţie.

Aceasta este o cale extraordinară de atac prin care Elena Udrea  încearcă să scape de condamnarea de 6 ani de închisoare din dosarul Gala Bute.

Udrea a fost vizitată la penitenciar de avocaţi şi de iubitul ei, Adrian Alexandrov. Nu-şi poate vedea însă fetiţa. 

Fostul ministru al Turismului a stat în arest în Bulgaria 64 de zile. Între timp, Elena Udrea a fost extradată în România şi se află acum închisă în penitenciarul de femei Târgşor. Asta înseamnă că ar putea participa la proces. 

Duminică, avocatul ei i-a făcut o vizită, unde au pus la punct ultimele detalii pentru recursul în casaţie. Șansele ei sunt minime, pentru că o cerere similară a făcut și un alt inculpat din dosar, și anume Rudel Obreja, care a primit un refuz din partea judecătorilor.

Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Elena Udrea a fost extrădată de autoritățile din Bulgaria şi a ajuns, pe 16 iunie, în România.

Udrea a plecat în Bulgaria înainte de pronunţarea deciziei şi a fost oprită de autorităţile bulgare la graniţa cu Grecia. Ulterior, fostul ministru a fost reţinut de autorităţile bulgare şi a solicitat să nu fie extrădat, dând vina pe condiţiile din sistemul penitenciar din România.

Pe 7 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

După pronunțarea deciziei, polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here