Ultimul punct pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Senatului face referire la acest subiect: „Scrisoarea şi referatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusţitie prin care se solicită formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în dosarul penal nr.344/P/2019”.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului Robert Cazanciuc a anunţat, săptămâna trecută, că termenul pentru depunerea raportului se va împlini miercuri sau joi, la 14 zile de la data la care forul legislstiv a primit solicitarea, în urma deciziei Biroului permanent.

În legătură cu o posibilă prelungire a termenului raportului, Cazanciuc a declarat că aşteaptă împlinirea cvorumului, în cazul în care nu va exista cvorum, comisia va solicita şi o prelungire.

Florian Bodog a participa la discuţii preliminare în şedinţa de miercurea trecută a Comisiei juridice, reuniunea având loc cu uşile închise.

Ulterior, fostul ministru al Sănătăţii a declarat, pentru MEDIAFAX, că discuţia în comisia juridică a Senatului a fost una preliminară, urmând să participe la audieri săptămâna viitoare.

„A fost o discuţie preliminară. Săptămâna viitoare vor fi audierile. Am văzut şi dosarul. După ce l-am văzut, îmi menţin acelaşi punct de vedere şi merg şi în faţa plenului argumentat. Pe toţi consilierii mei, indiferent de modul în care au fost angajaţi – cu jumătate de normă, cu normă întreagă sau onorifici – au desfăşurat activitatea pe care am trasat-o eu. Există urme, nu există absolut nicio problemă”,a spus, pentru MEDIAFAX, Florian Bodog.

Senatorul PSD a precizat că nu va veni la audiere însoţit de avocat, precizând că nu are emoţii în a se apăra singur.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here