Poliția turcă a folosit drone pentru a organiza atacuri împotriva forțelor de securitate grecești însărcinate cu protejarea frontierelor națiunii de miile de migranți care încearcă să intre ilegal în țară, potrivit rapoartelor.

Vineri, forțele de securitate grecești au fost atacate cu fumigene, gaze lacrimogene și sticle incendiare, din partea turcă a graniței la punctul de control Kastanies, de pe râul Evros. Se presupune că poliția turcă a folosit drone pentru a coordona atacul asupra forțelor de securitate grecești.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat vineri că acordul dintre Turcia și UE “intră pe linie moartă”, deoarece „Turcia a decis să încalce complet acordul”. Liderul grec a spus că există „o încercare conștientă a Turciei de a folosi migranții și refugiații ca pioni geopolitici pentru promovarea propriilor interese”, adăugând că majoritatea migranților care încearcă să treacă ilegal nu sunt refugiați din Siria, ci mai degrabă oameni care locuiesc, de ani de zile, în siguranță în Turcia.

În timp ce țările membre UE, culmea, inclusiv Franța, oferă sprijin Greciei pentru a se putea lupta și opri valurile de migranți din Turcia, România, prin Marcel Vela, se oferă să primească cel puțin 2700 de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here