“Pentru toți ăia care cred ca e o glumă, nu e. Că niște idioți compară numărul de morți cu cei morți în accidente, de la fumat, sau băut, sau cu gripă. Singura țară care a trecut prin epidemia asta este China, unde mortalitatea este 4,5% din cazurile detectate. Detectate, pentru că sunt cazuri care sunt asimptomatice dar răspândesc infecția.

China a închis regiunea Hubei, o zonă cât Italia ca populație, deci ce ne putem astepta in Italia este să se întâmple ce s-a întâmplat în China, dar, China a adus 40000 de cadre medicale suplimentare, în Italia n-a venit nimeni suplimentar.

China a fost capabilă să construiască două spitale de 1000 de locuri in 10 zile, nu e cazul Italiei. China produce aparate de susținere a respirației pe bandă rulantă, nu e cazul Italiei. China are o populație mai tânără ca cea a Italiei. China fabrică ea însăși kituri de testare, Italia, nu. China este un stat autoritar, Italia, nu. China a limitat drepturile cetățenești fără nicio strângere de inimă, a amenințat cu execuția publică pentru anumite fapte legate de epidemie, in Italia nu cred că se ajunge la închisoare. Chinezii sunt disciplinați, italienii, nu. Sistemul sanitar chinez a rezistat, cel italian, nu.

Putem spune că e foarte posibil ca în Italia să se ajungă la 150.000 de cazuri spitalizate și la peste 5000 de morți. Japonia, care e o țară închisă și plină de tehnologie a oprit epidemia din start, Coreea de Sud a testat în nestire, tehnologia i-a permis sa aibă kituri de testare înainte de a începe.

Rămân, ca exemple, Germania și țările nordice, cărora le rezistă încă sistemul sanitar. Și, acum, despre noi, suntem o treime din Italia și avem un sistem sanitar mult mai slab dotat, dar populația e mai tânără, factorul politic contrează aici. România îl are pe Arafat cu dosar penal, atât. Perioada medie de internare până la ieșirea sănătos din spital e de 23 de zile, avem 10.000 de paturi?

Noi vom pierde șirul din lipsa testării, toată țara o să fie în carantină la domiciliu, adică o treime de Italie, cu mijloace mai puține. “, a scris Dan Selaru pe Facebook.

“Scenariul 1 NATIONAL- reactia socială bazată pe frică -singura pe care poți conta în România- ii va ține pe Români în casă și nu vom depăși 1000 de bolnavi. Momentul aprovizionării populației panicate a coincis cuo încărcătură virală mică, așa că cele 50% stau în picioare. Cum rezolvăm partea economică rămâne să vedem, fiindcă vom fi cu toții în siajul comunității internaționale. Dar hai să ajungem acolo…Avem un avantaj uriaș, pe care îl au doar două națiuni de pe pământ, noi și rușii: combinația de economie naturala puternică și independență energetică. Adică avem mătuși cu vaci, porumb, găini și porci în curte și gaz din producție proprie. E greu sa mori de foame în România.Aici nemții sunt pa, dacă se complică treaba…

Argumente în favoarea scenariului: Raed, Rafila și Cercel, plus managerii de spitale romanesti, care lucreaza in conditii de razboi de 30 de ani.

Scenariul 2NATIONAL – ajungem la 100 000 de bolnavi, ceea ce ar insemna că ar mai fi vreo 1 000 000 de asimptomatici sau baieți și fete cu forme ușoare. În situația asta boala va fi secundară, problema adevărată fiind implozia societății. Mulți concetățeni vor relua traseul evolutiv, dar în sens invers și mult accelerat. Sistemul medical va colapsa in 3 zile și principalele știri pe care le veți vedea vor fi cu medici care pleacă, bolnavi care mor, procurori care arestează și armată pe străzi.Pe urmă totul va fi grav. Dacă și restul natiunilor vor evolua la fel, doar rachetele vor mai conta. Noi n-avem. Dacă restul națiunilor își vor reveni, noi tot în groapă ne vom duce, fiindcă în procesul de refacere nicio altă țară nu se concentrează pe terți. Ești pe cont propriu.

Argumente care sustin scenariul: Iohannis, Orban, PNL, USR și cel mai slab și inconștient guvern pe care Europa l-a avut vreodată.” a scris pe Facebook fostul Președinte al Partidului Neoliberal, Cătălin Beciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here