„Când va ajunge să se judece această cerere, îmi termin mandatul. După o cerere de abţinere aprobată, o cerere de recuzare respinsă, Tribunalul putea trimite la altă instanţă dosarul”, a afirmat Liviu Dragnea, marţi, în sala de judecată. Și așa s-a întâmplat.

Cererea de eliberare formulată de avocații lui Liviu Dragnea a fost trimisă de judecătorii de la Tribunalul București către ICCJ, declinându-si, astfel, competența. Judecătoarea a spus că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să judece această solicitare venită din partea fostului lider PSD, având în vedere că o solicitare similară a fost deja discutată de Curtea Supremă.

Dar tocmai asta este problema de fapt, că această speță a fost deja judecată la ICCJ, deci judecătorii de la ICCJ pot refuza să se pronunțe iarăși pe această temă.

Totodată, instanța care a emis mandatul de arestare pe numele lui Liviu Dragnea este Tribunalul București, iar cererea de eliberare face referire strict la starea de arest a lui Dragnea, deci competența le revine judecătorilor de la Tribunalul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here