Având în vedere ancheta DNA în care este vizată Sorina Pintea și presupusul flagrant, cum că ar fi primit mită de la o firmă pentru a câștiga licitația privind achiziționarea de echipamente medicale de la spitalul al cărui director este, am aflat următoarele despre denunțător și despre firma implicată în licitație:

Constantin Moise este denunțătorul, manager al Tehnoplus Medical SRL, firmă care a fost denunțată și exclusă de către Banca Mondială pentru practici de corupție în România. Acesta este proprietarul vizibil al firmei care a înscenat flagrantul.

Imediat după acest eveniment, Moise Constantin și-a înființat o altă firmă, cu un nume similar și cu același obiect de activitate: SC HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS SRL. Prin această firmă, denunțătorul a participat la licitație, încercând să ascundă faptul că aceiași oameni de la firma exclusă de Banca Mondială, Tehnoplus SRL, sunt, de fapt, în spatele firmei SC HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS SRL, care a participat la licitație.

Pe scurt, Banca Mondială, într-o acțiune de PR, s-a detașat de firma respectivă din cauza acuzațiilor, dar a susținut firma creată de denunțător. Aceasta fiind un paravan în spatele căruia se ascund aceiași oameni.

Ar fi interesant de urmărit implicarea Băncii Mondiale, prin intermediul firmei denunțătorului, în ancheta DNA care o privește pe fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here