“Ieri, prin revocarea doamnei Kovesi, nu am făcut absolut nimic, pentru că va fi înlocuită o persoană cu o altă persoană, Sistemul este acelaşi. Şi atunci, pentru că în aceşti ani de zile am văzut abuzuri extraordinar de mari şi neconstituţionale şi împotriva drepturilor şi libertăţilor umane, am făcut nişte cereri. Îi cer preşedintelui Iohannis să denunţe public protocoalele încheiate între SRI şi instituţii ale statului, să se dezică de acestea, să denunţe public toate interceptările ilegale pe siguranţă naţională şi să denunţe public echipele mixte care au participat împreună cu judecătorii la judecarea, anchetarea şi condamnarea oamenilor nevinovaţi. În caz contrar, dacă dânsul nu face acest lucru, înseamnă că acceptă statul paralel şi continuă nerespectarea Constituţiei şi atunci cer colegilor şi coaliţiei ca să continuăm cu cererea de suspendare. Adică să luăm în lucru şi în gândirea noastră rapid continuarea deciziei de suspendare a preşedintelui României”, a declarat Cătălin Rădulescu.

El a mai solicitat ministrului Justiţiei să ceară la rândul său tuturor forţelor şi instituţiilor pe care le cunoaşte să facă publice echipele de procurori şi judecători care au colaborat cu SRI.

“În acelaşi timp, domnului Hellvig îi fac aceeaşi cerere oficială, ca parlamentar al României, ca să denunţe, să arate public cetăţenilor României toţi procurorii şi judecătorii care în aceşti 8-10 ani de zile au colaborat, şi-au făcut echipe mixte, au anchetat şi au judecat împreună cu SRI-ul dosarele şi românii nevinovaţi. Cer totodată procurorilor – pentru că sunt foarte mulţi procurori oneşti (…) – să se dezică de toţi procurorii care au făcut astfel de abuzuri, să-i facă publici dacă îi cunosc, iar cei din DIICOT să se dezică de procurorul Horodniceanu care, prin ceea ce face, nu face altceva decât un abuz de putere, iar la un moment dat probabil pentru asta poate fi încriminat, la un moment al vieţii lui”, a mai declarat  deputatul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here