Candidatul independent la prezidenţiale, Mircea Diaconu, susţinut de ALDE, Pro România şi Partidul Neoliberal, a declarat marţi, la Satu Mare, că “habar nu are” despre şansele de a câştiga Preşedinţia şi nici nu se gândeşte la asta, el propunându-şi ca în campanie să le explice românilor anumite lucruri.

“Habar n-am şi nici nu mă gândesc la aşa ceva. Nu mi-am propus să câştig alegerile şi să ajung preşedinte, încerc să explic şi aici. Eu mi-am propus să ies şi să spun nişte lucruri care nu se spun deloc. Nu spune nimeni că de 30 de ani cărarea prezidenţială e absolut greşită şi neconstituţională. Ba chiar din când în când, unul dintre preşedinţi se mai opreşte puţin şi spune ‘e proastă Constituţia’, el fiind garantul Constituţiei şi a respectării Constituţiei. Vă daţi seama unde suntem? (…) Dacă voi fi ales şi dacă voi ajunge chiar preşedinte, asta e o consecinţă, nu-i o ţintă. Asta încerc să explic peste tot. (…) Nu e visul vieţii mele să ajunge preşedinte, ca să fac orice ca să ajung preşedinte. Am mai văzut un preşedinte care se ducea oriunde mai găsea un vot, pe la unii cu săbiile, cu nevasta, cu ăia cu ghiuluri doar să mai ia un vot”, a declarat Diaconu, la o întâlnire cu simpatizanţii din Satu Mare.

Potrivit acestuia, rolul preşedintelui este unul al echilibrului.

“Încerc şi eu să spun că alta e poteca, e poteca liniştii, a echilibrului, a consultării între noi, a colaborării, a păcii, a medierii, între oameni, între cetăţean şi stat. Asta e poteca preşedintelui, el nu se duce niciodată de 30 de ani pe poteca asta, se duce mereu pe poteca cealaltă, a ‘tu nu eşti bun de ministru, tu dă-ţi demisia, Jos Guvernul, ăla nu e bun’ şi aşa mai departe. Eu vreau să încerc să explic, să conving cetăţenii că alta este cărarea şi că alta ne trebuie şi dacă vrem o schimbare faţă de cei 15 ani măcar ultimi, atunci trebuie să alegem altă cărare, care este aceasta”, a spus Diaconu.

El a arătat că alianţa dintre partidele care-l susţin este doar până la finalizarea alegerilor, după care se opreşte.

“Această alianţă s-a constituit pentru susţinerea candidaturii mele şi stop. În momentul în care pe 25 (noiembrie – n.r.) sau pe 10, nu ştie nimeni în clipa asta, se va opri sau termina cursa asta pentru mine această alianţă dispare, ea nu merge mai departe. În Parlament acele două partide au păreri şi ţinte diferite. Deci candidatura mea e susţinută de ele logistic, eu nu sunt membrul lor, nu fac politica lor, preşedintele nu trebuie să aibă nicio politică, nicio doctrină, stânga, dreapta, niciuna, ca să poată fi a tuturor cetăţenilor care trebuie şi au dreptul să aibă toate doctrinele şi părerile posibile (…) Înţelegerea mea cu ei a fost foarte clară, eu fac tot cum gândesc eu, cum vreau eu, dânşii mă ajută la nivel logistic, un afiş lipit undeva că eu n-am cum să ajung în toata ţara pentru că nu am cum şi mai ales cu oameni în secţia de votare pentru că la europarlamentare în 2014 am păţit-o rău de tot pe această temă şi ar fi fost dezastru”, a mai spus acesta.

Diaconu s-a întâlnit miercuri cu simpatizanţii din Satu Mare. El a răspuns întrebărilor, s-a fotografiat cu susţinătorii şi a acordat autografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here