Dr. Victor Cauni, șeful secției de Urologie al spitalului Colentina, este începând de astăzi noul director medical al unității spitalicești. Schimbarea vine după ce fostul director medical, prof. dr. Sabina Zurac, și-a dat demisia, potrivit Antena 3.

Victor Cauni, şeful secției de Urologie de la Colentina , a vorbit  la Sinteza Zilei despre situaţia în care este acum unitatea medicală şi ce măsuri ar fi indicate pentru a pune pe primul loc pacienţii.

„Nu ar trebui să discriminăm pacienţii non-Covid cu comorbidităţi grave care, ne place sau nu, sunt mult mai mulţi decât cei Covid. Spitalul are 28 de secţii şi se va trece etapizat la repartizarea întregii capacităţi a spitalului pentru pacienţii pozitiv Covid, dar nu sunt foarte multe paturi, în condiţiile speciale de acţiune în sistem Covid. Avem doar 257 de paturi, iar în zona ATI doar 29 de paturi fără posibilitatea de a se extinde.”

“Noi considerăm că spitalul ar fi mult mai util pentru sistemul de sănătate funcţionând în sistem mixt, adică şi cu pacienţi Covid şi cu pacienţi non-Covid. În 5 luni de zile cât unitatea sanitară a funcţionat Covid, pe secţia de Urologie au fost internaţi 61 de pacienţi şi doar 10 pacienţi trataţi de urgenţă urologică în 5 luni. De o lună de zile, activitatea s-a desfăsurat mixt, pe secţie am tratat 200 de pacienţi non-Covid cu urgenţe urologice şi doar doi pacienţi cu urgenţe urologice Covid pozitiv.”, a spus în exclusivitate pentru Antena 3 Victor Cauni, şeful secției de Urologie de la spitalul Colentina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here