Premierul Ludovic Orban a confirmat, marţi, că a decis demiterea prefectului Gheorghe Cojanu şi numirea fostului poliţist Traian Berbeceanu în această funcţie.

Acum, numirea lui Berbeceanu  urmează să fie oficializată prin Hotărâre de Guvern, după cum a precizat Orban:

Berbeceanu, care din vara acestui an este şeful de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela, a fost angajat, marţi, la grupul deputaţilor PNL.

Această mişcare este necesară pentru ca Berbeceanu să capte statutul de funcţionar public, pentru a putea ocupa, conform legii, funcţia de prefect.

Decizia numirii lui Berbeceanu ar urma să fie luată săptămâna aceasta, în viitoarea şedinţă de Guvern.

Prefectul Gheorghe Cojanu şi-a semnat, practic, sentinţa şi a pus punct carierei sale în funcţia de prefect după o serie uluitoare de gafe: a anunţat că şi-a luat concediu de odihnă în toiul pandemiei, a declarat ziariştilor că nu cunoaşte datele referitoare la situaţia pandemică din Bucureşti, la ore bune de la publicarea cifrelor, pentru că se afla, duminică la cumpărături.

Punctul culminant al gafelor avut loc luni, când Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit  ulterior, din cauza unei “erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile.

Prefectul încă în funcţie şi-a încheiat seara de luni fugind de ziariști , fără să facă nicio declaraţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here