Poliția internațională (Europol, Interpol) a destructurat o rețea globală care abuza și exploata sexual copii, cu legături în peste 40 de țări, într-o anchetă pornită de Europol.

4 suspecți au fost condamnați astăzi de o instanță belgiană. Acest caz a fost instrumentat de poliția judiciară federală din Flandra de Est Flandra (Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen) după ce peste 9 milioane de imagini și videoclipuri prezentând abuzul a mii de copii din întreaga lume au fost găsite acolo în timpul raziei.

Marea majoritate a acestor materiale nu au mai fost văzut niciodată în circulație de către forțele de ordine. Bănuind că își produc propriile materiale, anchetatorii belgieni au lansat Operațiunea GARGAMEL împreună cu Europol în toată Europa și nu numai.

Materialele foto-video confiscate în timpul acestei anchete au fost utilizate de către Echipa Specială de identificare a victimelor găzduită de Europol prin care au fost identificați peste 70 de copii și 30 de suspecți. Totodată, poliția judiciară federală belgiană a reușit să identifice 60 de suspecți (dintre care 24 în Belgia) și 40 de victime, ceea ce aduce totalul real la 90 de suspecți și 110 victime.

Unii suspecți au apărut deja în fața instanței în alte țări. În Australia, un suspect a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Mai multe arestări și salvări sunt așteptate la nivel global, deoarece poliția din peste 40 de țări examinează pachetele de informații compilate de Europol, SUA și informații de la Poliția Judiciară Federală din Belgia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here