În țara care nu are bani de pensii și alocații, în țara în care pensionarilor li se cere să plătească CASS, în țara în care IT-iștii sunt scutiți de impozite, mai apare o categorie privilegiată: jurnaliștii.

Propunerea legislativa care prevede că jurnaliștii si tehnicienii în radiodifuziune si televiziune sunt scutiți de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor și din drepturile de proprietate intelectuală, a trecut marți de Camera Deputatilor, decizională. Au fost 174 de voturi “pentru”, 2 “impotriva” si 91 de abtineri.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a avut o reacție pe Facebook:

Cumva, prin această măsură luată în plin an electoral, politicul încearcă să cumpere, indirect, presa. Avem deja jurnaliști care au trecut la politică, după ani de zile în care îi dojeneau pe cei care făceau asta. Sau, mai grav, fac propagandă politică din postura de jurnaliști. Este cu atât mai grav când ne gândim la brusca tăcere mediatică pe teme de interes național, darămite ce se va întâmpla în timpul campaniei electorale, când ies la suprafață, bolborosind, toate mizeriile politice.

Mai mult decât atât, se încurajează, indirect, traseismul profesional. O să apară “jurnaliști”, ca ciupercile după ploaie. O să apară și mai multă maculatură. Doar pentru că o pot face pe bani, fără să dea înapoi un leu, având zero motivație pentru a excela în acest domeniu. Timpul trece, leafa merge.

Este greu de înțeles cum, în guvernarea liberală, se acceptă astfel de măsuri, în timp ce statul nu poate asigura minimul de drepturi Constituționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here