„E vorba de prevenţie aici, e necesar să ne întoarcem la prevenţie, astfel de lucruri trebuie prevenite şi abia după aceea intervenit. Eu o asigur pe doamna Săftoiu că toţi cei vinovaţi vor plăti, că nimeni nu încearcă să ascundă absolut nimic în această speţă şi vă asigur cu toată responsabilitatea în faţa tuturor telespectatorilor că cei care au greşit vor plăti, indiferent cine sunt ei. Nu ne vom lăsa. V-am spus în seara aceasta că în ceea ce mă priveşte, am declarat un război total acestor reţele de criminalitate şi acestor mafioţi, nimeni nu scapă din cei care au greşit”, a afirmat Mihai Fifor, la Antena 3.

Ministrul interimar de Interne a mai spus că este nevoie să existe deplasări în fiecare inspectorat judeţean şi să fie făcut o analiză pentru a vedea unde nu funcţionează lucrurile.

„Pe de altă parte, trebuie să vă spun un lucru cât se poate de clar, mergem în fiecare inspectorat judeţean, mergem şi facem analize, pentru că lucrurile acestea trebuie făcute şi trebuie văzut ce, unde şi ce anume nu funcţionează şi corectăm cât se poate de repede”, a conchis Fifor.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a afirmat că după ce a ascultat discuţia operatorului 112 cu Alexandra Măceşanu, fata ucisă în Caracal, nu mai crede nimic „din ce ni se serveşte public”. Liberalul susţine că „acel monstru nu e singur şi cineva încearcă să ne convingă că e singur”.

Adriana Săftoiu a participat, luni, la şedinţa Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, unde deputaţii au ascultat stenograma convorbirii dintre Alexandra Măceşanu şi operatorii 112 care au răspuns la apelul ei pentru a fi salvată înainte de a fi ucisă de Gheorghe Dincă la Caracal.

Reprezentanţii STS au fost audiaţi în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor cu privire la gestionarea tragediei din Caracal. Sorinel Vasilca a demisionat, luni, de la şefia Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Nicolae Moga, care a demisionat marţi de la şefia MAI, fostul şef al Poliţiei Române Ioan Buda şi Florian Dragnea, care a preluat temporat atribuţiile de conducere ale Poliţiei, nu s-au prezentat la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here