Francezii au votat “răul cel mai mic”, într-un tur de scrutin marcat de un absenteism istoric. Rezultatele scrutinului de ieri n-au bucurat pe toată lumea. Unii au sărbătorit în stradă, alţii au protestat violent. Turul de scrutin de ieri a fost marcat de un puternic absenteism. 

Iar Le Pen, chiar dacă a fost înfrântă, a obţinut un scor uriaş pentru extrema dreaptă.

Nu a durat mult şi protestele au început. La Paris şi Lyon naționaliștii de extremă-dreapta au protestat după realegerea lui Macron. Adepţii extremei drepte franceze au dat foc unei maşini de poliţie la Lyon. La Paris, ca să oprească mulţimile furioase care nu au acceptat rezultatul scrutinului prezidenţial, poliţiştii au lansat gaze lacrimogene şi au bruscat zeci de protestatari adunaţi în Piaţa Republicii. 

Realizatorii News Hour with CNN Sabrina Preda şi Sergiu Cora au urmărit, în aceste zile, acest tur doi al alegerilor din Franţa. La fel şi reacţiile de astăzi.

Zeci de francezi şi-au exprimat deja nemulţumirea legată de realegerea lui Emmanuel Macron. În special tinerii, care spun că nevoile lor nu sunt ascultate.

Totuşi, Macron a primit felicitări de la mulţi lideri ai lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here