Greva sindicaliștilor STB care a paralizat Capitala continuă și astăzi.

Protestatarii au parcat mașini în fața depourilor și pe șinele de tramvai iar șoferii nu sunt lăsați să iasă pe traseu. 

Cu o seară în urmă, situația părea simplă, cel puțin în teorie. Primarul Capitalei spunea că la ora 06:00, în această dimineață, va veni la sediul STB, îi va trimite pe executorii judecătorești în fiecare depou, în fiecare autobază, pentru a-i determina pe șoferi să reia activitatea potrivit hotărârii din instanță câștigată ieri de Primăria Capitalei și de Societatea de Transport Public București. 

În practică, acest lucru nu s-a întâmplat întocmai. În ciuda faptului că Nicușor Dan s-a trezit cu noaptea în cap și a ajuns la sediul STB, negocierile se prelungesc și se pare că vor mai dura o perioadă. 

O parte dintre angajații STB au înțeles că trebuie reluată activitatea și își doresc să iasă pe traseu, însă nu sunt lăsați de ceilalți, care continuă protestele și care fac tot posibilul să îi împiedice. Din acest motiv au apărut și primele incidente, Jandarmeria fiind nevoită să intervină în această dimineață în autobaza Titan pentru a liniști spiritele. 

”Au venit și o parte din executorii judecătorești cu care vom merge în teren. Sunt și oameni de bună credință în STB, sunt șoferii care doresc să iasă în teren. Am avut și ieri un exemplu concret, un domn care a fost retras cu forța de către liderii de sindicat. Astăzi au blocat șinele și ieșirile din autobaze cu mașini proprii. 

În primul rând, o discuție legitimă într-un contract colectiv de muncă trebuie să debuteze prin câteva proceduri specifice. Suntem în continuă legătură cu dumnealor, cu șoferii, încercăm să le explicăm că legea primează și că nu trebuie să le fie frică de acești șefi de sindicat și ar trebui să se teamă în primul rând de repercursiunile legilor”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, la Antena 3. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here