Transportul în comun în majoritatea oraşelor franceze, şi în special la Paris, a fost miercuri aproape paralizat, ca urmare a unor mişcări ample de protest, care au fost declanşate de cele opt mari centrale sindicale. 

Motivul îl constituie intenţia guvernului de a creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Orarul trenurilor a fost perturbat în toate regiunile Franţei, inclusiv pe liniile care fac legătura între capitală şi cele două mari aeroporturi internaţionale din apropiere.

În paralel cu greva, au avut loc manifestaţii în toate marile oraşe.

De la reduceri ale asistenței medicale, la creșterea vârstei de pensionare, la salarii afectate de inflație: sindicatele din Bătrânul Continent s-au mobilizat pentru a-și apăra membrii. 

Valurile de proteste din întreaga lume ne reamintesc că voce poporului trebuie să fie ascultă iar drepturile acestora trebuie să fie respectate.

Pensii, sănătate și salarii. Acestea sunt subiectele fierbinți care aduc mii de muncitori în străzile din întreaga Europă. Țara cea mai afectată de greve este, fără îndoială, Marea Britanie, unde rata inflației cu două cifre neînsoțită de o indexare adecvată a salariilor a dus la paralizia transporturilor și disconfortul în spitale în perioada sărbătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here