“Există tendința de a răstălmaci decizia noastră! Președintele propune Parlamentului un candidat de prim-ministru din partea majorității, sau o persoană independentă, dar capabilă să coaguleze o majoritate în jurul său. Persoana nominalizată acum nu a fost propusă pentru a forma un guvern, ci pentru a pica, pentru a fi respins de către Parlament. Nominalizarea unui premier se face cu scopul constituirii unui guvern, care să asigure continuitatea și funcționarea statului. Nu poți nominaliza pe cineva care acceptă formal și, ulterior, cere să nu îi fie votat guvernul. A făcut totul pentru a nu fi investit. Calificativele lui Orban sunt nedrepte.

Să se uite opinia publică și să vadă în ce procent am admis sesizările Președintelui și PNL-ului. Eu nu dau recomandări despre ce sa facă Parlamentul, sau Președintele, noi am motivat din punct de vedere constituțional.

Îi remarc pe cei care așteaptă, cu respect față de autoritatea CCR , motivarea deciziei CCR. Următorul candidat trebuie să întrunească condițiile impuse de spiritul Constituției.”, a declarat Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here