Guvernul a picat în urma Marelui Blat

0
437

Pornind de la ceea ce s-a întâmplat ieri, și de la ce a scris Gelu Vișan astăzi, în urma trecerii moțiunii de cenzură, constat că am avut dreptate, parțial, în ceea ce am preconizat în articolul “Iohannis bagă PNL în Groapă” https://expresnational.ro/werner-pas-cu-pas-baga-pnl-in-groapa/

Eu am preconizat că Iohannis va alege să meargă cu Cioloș înainte și că va scăpa de tot de PNL, am greșit aici. Iohannis scapă de anumiți membri PNL, pe care îi înlocuiește cu tehnocrați ciolofani, de genul lui Victor Costache, Violeta Alexandru. Unul dintre membrii este chiar Orban. Lipsa de reacție a lui Iohannis în urma dezastrului pe care l-a făcut Orban ieri, este încă o dovadă că, dincolo de dorința anticipatelor, Orban Ludovic “a fost debarcat”. Acest lucru s-a văzut chiar în discursul său și în modul în care a abandonat OUG-ul privind radierea datoriei băncii Raiffeisen.

Iohannis și Raiffeisen l-au trântit pe Orban.Exact cum am scris, cu câteva precizări:

1) Ordonanțele de azi noapte au fost date de Orban la ordinul lui Iohannis. Felul în care nu le-a pregătit, dar mai ales lipsa Ordonanței pentru Raiffaisen Bank l-a terminat pe Orban. Să nu uităm că Ministrul Sănătății este omul lui Iohannis, ca și Președintele Raiffaisen Bank. Dacă în cazul lui Costache, Orban i-a satisfăcut Pohta ce-a Pohtit Iohannis, în cazul Președintelui Raiffaisen Bank nu a mai respectat ordinul lui Iohannis. Ceea ce i-a fost fatal.

2) Și Ciolacu și Ponta acționează doar la ordinul Sistemului, care este controlat de Iohannis. Cu ei a avut blat Iohannis, nu Orban. De fapt Ponta a spus-o, că o parte din PNL vrea să scape de Orban, referindu-se de fapt la Iohannis.

3) Iohannis va forța anticipatele, și se pare că Ciolacu a mușcat-o. Așa cum am spus, la anticipate Iohannis va scoate PMP, ALDE și ProRomânia( Prostul de Ponta nu știe) din Parlament și va duce USR la 10%. Problema lui Ciolacu, care e foarte vesel dar nu știe de ce, este aceea că până la anticipate Iohannis va spulbera PSD-ul, îl va duce sub 15%.

4) Ar mai fi ceva: Se pare că Orban și-a spulberat intenționat unele din propriile ordonanțe, lăsând-o la o parte pe cea cu Raiffeisen. Circul cu semnarea pe față în Parlament fiind o regie a lui, Orban având mult prea multă experiență pentru a face astfel de gafe. Sunt curios dacă nu cumva și OUG pe Sănătate nu face cumva parte dintre cele care nu au intrat încă în vigoare. Inclusiv Discursul lui Orban are o problemă, vehemența sa nejustificându-se decât prin faptul că Ciolacu și Ponta au făcut înțelegere cu Iohannis, pentru a-l pica. Să nu uităm că Ordonanțele nepublicate până la căderea Guvernului în Monitorul Oficial sunt nule. Avem deci, așa cum am scris mai demult, un război Iohannis-Orban pe tema anticipatelor, este curios cum se va încheia el, Iohannis având acum doi aliati noi, pe Ciolacu și pe Ponta. “, a scris Gelu Vișan pe Facebook.

După părerea mea, organizarea anticipatelor este o lamă cu două tăișuri: pe de-o parte, ar putea să se întâmple exact cum spune Gelu Vișan și cum arătau sondajele “de casă” ale sistemului zilele trecute. Pe de alta parte, se poate întâmpla fix opusul, adică PNL să piardă zdrobitor, la fel ca USR, pentru că au trădat încrederea acordată de cei 6 milioane de români care au validat referendumul pe justiției, pentru că au încercat să-și însușească fondurile europene la care râvnesc multinaționalele și pentru ca au favorizat privații din anumite țări, în defavoarea altora, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here