Imixtiunea lui Iohannis în guvernare se vede din SUA

0
258

Tandemul de guvernare, Orban – Iohannis, este atât de evident, încât până și Excelența Sa, Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a sesizat asta:

”Sper că acum, în România, acest guvern, condus de prim-ministrul Orban, alături de președintele Iohannis, să încerce să rezolve problemele legate de corupție, să îndrepte economia.“, a declarat Adrian Zuckerman într-un interviu prezentat pe inpolitics.ro.

Ceea ce, probabil, nu a înțeles Domnul Ambasador este că în Constituția României, există principiul separării puterilor în stat. Iar statutul președintelui este cu totul altul față de cel al președintelui SUA.

Lăsând la o parte retorica anticorupției, această afirmație ne arată clar cine conduce, de fapt, Guvernul. În calitate de susținătoare a administrației Trump, văzând aceeași retorică folosita de democrați împotriva lui Donald Trump… nu pot să nu mă întreb dacă este vorba despre naivitate, sau dacă politica vizavi de România prezintă un dublu standard? Pe principiul “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here