Cele mai multe decese s-au înregistrat într-o zonă aflată la sud de oraşul Opelika, a declarat şeriful comitatului Lee, Jay Jones.

Bilanţul iniţial era de 14 morţi, însă numărul a fost actualizat duminică seara, şeriful Jay Jones avertizând că “numărul ar putea creşte din nou”.

Potrivit meteorologului CNN, Gene Norman, comitatul Lee a fost afectat de două tornade în decurs de doar o oră. Cel puţin zece tornade au devastat duminică după-amiază zone din Alabama şi Georgia.

Câteva persoane cu răni grave au fost transportate la Centrul Medical East Alabama, a anunţat Jones.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a postat pe Twitter un mesaj de încurajare persoanelor afectate şi rudelor victimelor.

Zeci de echipe de intervenţie s-au grăbit să se alăture eforturilor de căutare şi salvare în Lee County, Alabama, după ce meteorologii au anunţat că după părerea lor a fost o tornadă mare care a atins solul duminică după-amiază, dezlănţuită de un sistem puternic de furtuni, care s-a abătut asupra unor zone din statele Georgia, Carolina de Sud şi Florida.

“Pot confirma 14 decese”, a declarat Jay Jones, şeriful regiunii Lee County, pentru The Associated Press, în legătură cu scena din Beauregard, zona unde s-au înregistrat cele mai mari pagube.

El a declarat reporterilor că printre cei morţi se află şi copii şi că unii oameni sunt încă daţi dispăruţi şi că operaţiunea de căutare şi salvare a continuat.

Radarele şi dovezile video au arătat ceea ce părea a fi o tornadă mare care traversează zona de lângă Beauregard după ora 14:00, a declarat meteorologul Meredith Wyatt din Birmingham, Alabama, biroul Serviciului National de Meteorologie. Beauregard este o comunitate situată la circa 95 km est de Montgomery, capitala statului Alabama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here