Ipocrizia galbenă

0
1147

Iată ce declară doamna Alina Gorghiu acum, nerespectand noua majoritate parlamentară:

În viitorul apropiat vom avea un Guvern Orban interimar. Deciziile pe care PNL le-a luat în Consiliul Național le cunoașteți: propunerea de prim-ministru, propunere cu care PNL va merge este Ludovic Orban“.

Totodată, referindu-se la votul moțiunii, senatorul liberal a spus că, “indiferent de ce se va întâmpla, la conducerea țării va fi tot Guvernul Orban, indiferent că se numește Orban 1, 2 sau 3” .

Halucinant este, însă, sa vedem ce declara aceeași Alina Gorghiu cu privire la astfel de practici, în 2014:

“Presedintele ar trebui sa se comporte ca autoritate care constata si nu interpreteaza sau modifica rezultatul alegerilor,… sa desemneze un premier nu dupa libera sa vointa, ci dupa vointa exprimata de alegatori, sa desemneze premier persoana propusa de partidul, coalitia sau actorul electoral care a castigat cele mai multe mandate.….. Presedinte nu va mai putea spune ‘Statul sunt eu’ sau ‘pun pe cine vreau eu premier’, abordari incompatibile cu statul de drept si cu conceptul de democratie.

Declarația completă o găsiți pe http://www.ziare.com/politica/constitutie/cine-si-cum-sa-desemneze-premierul-romaniei-dezbatere-ziare-com-1283312

Dar nu este prima atitudine contradictorie a Alinei Gorghiu: Acum susține alegerea primarilor în două tururi, deși, în trecut, ea însăși a votat pentru alegerea primarilor într-un singur tur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here