Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a câştigat marţi alegerile primare democrate în Tennessee şi Oklahoma, obţinând încă două noi victorii în cursa pentru nominalizare în faţa lui Bernie Sanders, conform proiecţiilor presei americane, relatează AFP.

Biden, în vârstă de 77 de ani, a câştigat până acum în cinci dintre cele 14 state participante la “Super Tuesday” , în timp ce Sanders a obţinut o singură victorie în fieful său din Vermont.

Dar senatorul independent este favoritul din Texas şi California, statele cu cel mai mare număr de delegaţi.

Fostul număr doi al lui Barack Obama, foarte popular în rândul electoratul democrat de culoare, a câştigat deja marţi în Carolina de Nord, Virginia şi Alabama. Săptămâna trecută, el s-a relansat în cursă câştigând alegerile primare în Carolina de Sud.

“Super” ziua electorală de marţi ar trebui să permită să se afle dacă senatorul “socialist” a luat un avans insurmontabil pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale din noiembrie, sau dacă fosta mână dreaptă a lui Barack Obama va reuşi să-l ajungă din urmă. Persistă o singură necunoscută: intrarea în cursă a miliardarului Michael Bloomberg care ar putea să-l priveze pe Joe Biden de o parte din voturile de centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here