Guvernarea 24 de ordonanțe, 24/7

Ai clipit? Ai mai pierdut o ordonanță de urgență!

0
874

Update : Am ajuns la 28 de ordonanțe, hai cu egalarea, să fie 30!

Așa cum Grindeanu s-a închis în Palatul Victoria pentru a scăpa de OUG13, la polul opus îl avem pe Orban, care a sechestrat astăzi miniștrii în ședința de Guvern pentru a da ordonanțe de urgență 24/7.

Hai să începem cu un mic calcul aritmetic: Dacă pentru o singură ordonanță de urgență au ieșit 300.000 de oameni care s-au dat, la propriu, cu capetele de garduri, câți oameni ar trebui să fie în Piața Victoriei pentru 24 de ordonanțe de urgență ?

Unde sunt cele 6 MILIOANE de români care au decis că nu e bine cu OUG-uri pe justiție? Ba chiar urlau că trebuie complet interzise OUG-urile, că “Ce, domn’le, nu avem Parlament ?”. Iată că avem Parlament, dar doar ca să poată veni Guvernul Orban să-și asume răspunderea pe alegeri locale în două tururi. Care, apropo, conform CCR și Comisiei de la Veneția, nu se pot organiza, schimbând legea electorală în an electoral.

Astăzi a decis Cătălin Predoiu că Procurorul General, numit politic, va încuviința începerea urmăririi penale în cazul magistraților, deci justiția este acaparată total de politic. Unde e “societatea civilă” să sară în apărarea democrației? Unde sunt ONG-urile de magistrați protestatari să sară în apărarea statului de drept?

În timp ce proiectele pentru autostrăzi sunt sistate pe motiv de “găuri bugetare” și “carcalaci” , Ministrul Lucian Bode, ne îndeamnă să folosim drumurile forestiere. Nici măcar avionul nu-l vom mai putea folosi, pentru că același Bode, împreună cu Ministrul Economiei, pregătesc predarea la cheie a aeroportului Otopeni, favorizând compania Lufthansa. Pfoaai! Ce bine că există “lupta anticorupție” pentru astfel de cazuri de corupție.

Dacă tot am ajuns la capitolul penali, trebuie să-l amintim și pe Costache, care își finanțează propriul loc de muncă (ăla de la privat) cu bani publici, din postura de Ministru al Sănătății. Medicii dorm, așa cum dormeau și când l-au dat afară pe Beuran, ca să vină soțul consilierei lui Iohannis în locul somității.

Trăim în țara în care Florin Cîțu, Ministrul Împrumuturilor Mari și Foarte Mari, ne spune că “nu el se ocupă de politica de creditare a țării” . Omul care îndatorează generații întregi, ne spune că nu el se ocupă de creditare. Înțelegem, tot din propriile declarații, că se ocupă de acțiuni de contraspionaj cu bichoni.

Cât despre Ministerul Concedierilor și Injustitiei Sociale: “Când s-a suit scroafa în copac, a concediat liftiera” . Un alt calcul aritmetic: Liftiera care avea salariu de 2000 de lei a trebuit dată afară, pentru ca PNL să numească 30 de subprefecți cu salarii de 9000 de lei.

Am înțeles logica: Pesediștii lucrau noaptea, ca hoții, ăștia lucrează toată ziua, ca niște buni samariteni. Totuși, disperarea cu care fac aceste acțiuni nedemocratice, arată că sunt conștienți de faptul că nu vor mai călca pe la Palatul Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here