“Au plecat din grupul parlamentar. Eu zic să nu ne grăbim. Se încearcă tot felul de lucruri. Majoritatea parlamentară rămâne PSD – ALDE”, a afirmat Daniel Suciu, miercuri la Parlament.

De altfel, social-democratul a infirmat informaţia conform căreia ar fi demisionat din PSD.

“E o prostie”, a punctat Suciu.

Întrebat dacă Florin Iordache ar trebui sancţionat pentru comportamentul neadecvat de miercuri din plenul Camerei Deputaţilor, Suciu a răspuns: “Asta rămâne să decidă Biroul permanent sau să vedem dacă se face sesizare. Eu nu judec cu două măsuri”.

Daniel Suciu a adăugat că gestul lui Florin Iordache este unul regretabil.

“Nu judec cu două măsuri. Orice gest regretabil rămâne un gest regretabil, indiferent cine îl face. Este un gest regretabil, da”, a afirmat Suciu.

Corina-Alexandra Bogaciu şi Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputaţi de Ilfov, şi-au anunţat vineri demisiile din PSD şi din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca şi aleşi neafiliaţi. Alături de ei a demisionat din partid şi senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu.

“Am recurs la acest gest ultimativ în semn de protest faţă de modul autocrat în care este condus în ultima vreme partidul, toţi cei care nu sunt de acord cu deciziile luate de actualul preşedinte fiind linşaţi mediatic şi excluşi. În această logică se înscrie atitudinea vindicativă a preşedintelui Dragnea, care a lansat prin interpuşi informaţia că dna Gabriela Firea, lider ales în unanimitate al organizaţiei Ilfov a PSD, urmează să fie înlocuită de la conducerea filialelor Bucureşti şi Ilfov, după care chiar exclusă din partid, pentru simplul fapt că a cutezat să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că partidul se îndepărtează din ce în ce mai mult de agenda reală a cetăţeanului. Mai mult, preşedintele Dragnea a declanşat o amplă campanie de intimidare a primarilor de sector şi a consilierilor generali, având ca scop izolarea politică a Gabrielei Firea şi punerea acesteia în situaţia de nu-şi mai putea exercita eficient mandatul încredinţat de bucureşteni”, se arată într-un comunicat semnat de cei trei aleşi care au decis să părăsească PSD.

Demisionarii spun că vor sprijini în continuare măsurile pe care le vor considera benefice.

Grupul parlamentar al USR va depune, luni, la Camera Deputaţilor, o plângere pe numele deputatului PSD Florin Iordache, prin care cer sancţionarea acestuia în urma gestului făcut în plen, prin ridicarea ambelor degete mijlocii.

Imaginile din plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor l-au suprins pe Florin Iordache în momentul în care se întorcea de la pupitru şi a ridicat ambele mâini cu degetele mijlocii în aer.

„Domnul preşedinte al Comisiei pentru sistematizarea, unificarea în domeniul justiţiei tocmai a proferat gesturi obscene de la această tribună a Parlamentului către colegii parlamentari. Acele gesturi obscene, domnule Iordache, nu le arătaţi nouă, le arătaţi românilor”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Acesta a luat cuvântul imediat după ce deputatul PSD Florin Iordache a spus că social-democraţii vor merge mai departe cu reformarea justiţiei.

Social-democratul le-a adus şi un reproş deputaţilor Opoziţiei: „Este josnic să nu apăraţi România, suntem sub presiune pentru că vrem să fim independenţi”.

Discuţia a avut loc după ce plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în forma Guvernului.

Ulterior, întrebat de presă, Iordache a evitat să comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele mâini, spunând doar că: “Vi s-a părut. E un punct de vedere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here