Antena 3 a prezentat, în exclusivitate, la News Hour with CNN, prima reacție a omului de afaceri Puiu Popoviciu la decizia britanicilor de a respinge extrădarea sa.

“Sunt fericit că cea mai conservatoare justiţie din lume mi-a dat dreptate” ne-a declarat el.

Statul român s-a luptat timp de aproape 4 ani să obţină extrădarea lui Popoviciu, după ce acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Băneasa. Omul de afaceri a primit vestea la Londra, acolo unde s-a predat în 2017 şi a fost eliberat pentru o cauţiune de 200 de mii de euro.

Decizia High Court of Justice din Londra spune: “Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte. Probele demonstrează că apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparţialitate judiciară, astfel încat sunt indiscutabile consecinţele pentru echitatea procesului.” Ministerul Justiţiei încă nu a reacţionat la decizia judecătorilor britanici. Mai multe date despre această decizie, în această seară, la Exces de putere, cu Oana Zamfir.

Motivele pentru care britanicii au refuzat extrădarea

” Acesta este un caz extraordinar sub foarte multe aspecte. Probele demonstrează că apelantul a suferit un exemplu extrem de lipsă de imparţialitate judiciară, astfel încat sunt indiscutabile consecinţele pentru echitatea procesului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here