Vicepreşedintele american, Mike Pence, apreciază, într-un mesaj postat miercuri pe Twitter, întâlnirea pe care a avut-o săptămâna aceasta cu premierul român, Viorica Dăncilă, căreia i-a mulţumit pentru parteneriatul puternic cu Statele Unite şi decizia de a muta ambasada României din Israel la Ierusalim.

”M-am bucurat să mă întâlnesc săptămâna aceasta cu premierul român Viorica Dăncilă, un aliat NATO şi prieten. Am avut ocazia să-i mulţumesc pentru parteneriatul său puternic cu SUA şi decizia ei de a muta ambasada României la Ierusalim”, a scris Mike Pence pe contul său de Twitter.

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat în perioada 23-26 martie o vizită în Statele Unite ale Americii, în timpul căreia a participat la întrunirea anuală a American Israel Public Affairs Committee (AIPAC – comitetul americano-israelian pentru politici publice), ocazie cu care a avut întâlniri cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, cu secretarul pentru comerţ, Ross Wilbur, cu speakerul Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, precum şi cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here