Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor procurori-șefi propuși de Predoiu: Gabriela Scutea, Giorgiana Hosu și Crin Bologa. Președintele nu a ținut cont de avizele negative ale CSM pentru candidații la șefia DIICOT și Parchetul General.

Amintim că Hossu este cea care a gafat major, încă din prima zi, în cazul Caracal, oferind informații contradictorii, fără a fi finalizată cercetarea la fața locului și tot cea care i-a cerut demisia lui Felix Banila, fostul șef DIICOT. Gabriela Scutea, apropiată a Laurei Codruța Kovesi, a participat la elaborarea OUG 13. Nu ne miră aceste numiri, căci și Laura Codruța Kovesi a fost numită la DNA, deși avea un aviz negativ de la CSM. Stai și te întrebi dacă nu cumva CSM-ul va ajunge să aibă un rol pur decorativ.

Tot astăzi, CSM a făcut o solicitare către Avocatul Poporului, privind contestarea la CCR a OUG pe justiție, care modifică statutul magistraților, dar și modul în care aceștia pot fi anchetați, la ordinul procurorului general.

Cătălin Predoiu a dat o o ordonanță pe justiție, care, conform votului popular la referendum, nici nu ar fi trebuit să existe. Această ordonanță marchează, practic, subjugarea justiției în mâna politicului, sub pretextul ‘necesității desființării SIIJ’. Ministrul Justiției Cătălin Predoiu confirmă, prin desființarea SIIJ, că dorește instaurarea controlului politic asupra justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here