Ţările care decid să-şi mute ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim ”pun în pericol prietenia lor cu lumea arabă”, afirmă secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, făcând referire la anunţul României şi al Hondurasului despre transferul ambasadelor lor la Ierusalim.

Potrivit purtătorului de cuvânt al oficialul menţionat, citat marţi de agenţia EFE, acesta a invitat ţările care adoptă o asemenea măsură să-şi revizuiască ”politica negativă care nu serveşte obţinerii păcii” în regiune.

Ahmed Aboul Gheit a emis un comunicat în care condamnă intenţia României şi a Hondurasului de a-şi muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, după anunţurile în acest sens făcute de premierul român Viorica Dăncilă şi de preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

El a estimat de asemenea că ”acele ţări care caută să dea satisfacţie Statelor Unite şi Israelului (…) încalcă grav rezoluţiile internaţionale care consideră Ierusalimul drept teritoriu ocupat din 1967” de către Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here