Nicolae Ciucă a anunțat într-o postare pe Facebook că, “România va avea suficient gaz în depozitele naționale încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă”.

“În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre.

Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie.

Suntem înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat.

Astăzi a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale!”, a mai susținut șeful Executivului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, obiectivul stabilit la nivel european este ca depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80% pline, până la 1 noiembrie 2022.

Declarația premierului vine în urma unor informații confirmate de surse guvernamentale precum că Guvernul ar putea lua în calcul raționalizarea gazelor pentru agenții economici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here