“Nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu producă efecte juridice, după cum nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu fie respectată de orice persoană fizică, orice persoană juridică, orice autoritate. Noi avem doar comunicatul (Curţii Constituţionale – n.r.). Aşteptăm considerentele, momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial şi atunci sigur că putem să facem mai multe aprecieri. Dar în momentul acesta, în limitele comunicatului, cred că este bine să rămânem în rezervă iar fiecare să-şi îndeplinească obligaţiile pe care le are”, a declarat Tudorel Toader.

Tudorel Toader a precizat, joi, că nu există decizie a Curţii Constituţionale care să nu producă efecte juridice şi care să nu fie respectată.

“Curtea, cu majoritate de voturi, a statuat: 1 – Constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi. 2 – Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi”, se precizează în comunicatul CCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here