Guvernul și-a asumat răspunderea

0
633

Guvernul și-a asumat răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Aceasta este doar prima asumare, dintr-o “rafală de asumări”, după cum avertiza Florin Cîțu.

PNL a motivat această acțiune spunând că “alegerea primarilor într-un singur tur a stârnit multe nemulţumiri în societate”.

PSD a anunţat că va depune o moţiune de cenzură, alături de UDMR:

“Se încalcă o linie roşie a democraţiei şi acest lucru nu este permis nimănui, indiferent de jocurile politice şi de socotelile politice pe cine avantajează aceste legi. Aceste legi trebuie să fie predictibile, trebuie discutate conform deciziei CCR şi recomandărilor Comisiei de le Veneţia, cu şase luni sau un an de zile înainte. În acest moment, depunem moţiunea, părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, este că va trece această moţiune”, a declarat Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

În fapt, alegerea primarilor în două tururi va promova și mai mult mafia transpartinică. În turul al doilea, partidele își vor da mâna, în funcție de interese, pentru a susține un candidat, sau altul. Astfel funcțiile de primari vor fi tranzacționate ca la bursă. Deci, cine credea că în acest fel vom scăpa de baronii locali, s-a înșelat. Abia acum au șansa să controleze totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here