UE abandonează Italia pe timp de criză, printr-o degrevare rușinoasă a responsabilității, țările partenere din Uniunea Europeană nu au reușit să acorde asistență medicală și consumabile Italiei în pentru a ține sub control cel mai mare focar din UE. China fiind singură țară care se solidarizează cu Italia.

Școlile și universitățile sunt închise, meciurile de fotbal suspendate și vizitele la restaurant sunt interzise pe fondul unei răspândiri rapide a noului coronavirus în țară. Doar magazinele alimentare și farmaciile au voie să rămână deschise și sunt permise doar deplasări absolut necesare. Te-ai gândi că țările din Uniunea Europeană și-ar conta binecuvântările și le-ar trimite prietenilor italieni câteva provizii vitale, mai ales că italienii au cerut-o. Nu au trimis nimic.

Lipsa rușinoasă de solidaritate a țărilor UE cu italienii indică o problemă mai mare: Ce ar face țările europene dacă una dintre ele s-ar confrunta cu o criză și mai mare? Egoismul Europei este lamentabil din punct de vedere moral și este neînțelept, pentru că mizeria adoră compania. O Italie în criză își va trage și prietenii europeni în jos, începând cu economiile lor.

Dar răspunsul rece la pledoaria Italiei indică o problemă mai mare: Cum ar răspunde aliații europeni dacă ar apărea o criză mai devastatoare decât coronavirusul – să zicem, un atac cibernetic masiv care să taie telecomunicațiile pentru o perioadă lungă de timp? Fără energie electrică, și alte funcții critice, sistemul încetează să funcționeze. Spitalul universitar Brno – unul dintre cele mai mari laboratoare de testare COVID-19 din Republica Cehă – a fost deja lovit de un atac cibernetic grav.

Între timp, Italia a avut doar un singur salvator neașteptat: Aproape de miezul nopții de pe 12 martie, o aeronavă chineză a aterizat la Roma transportând nouă experți și 31 de tone de materiale medicale, inclusiv echipamente pentru unități de terapie intensivă, echipamente de protecție medicală și medicamente antivirale. Cam în același timp, un camion din China a ajuns în Italia aducând peste 230 de cutii de echipament medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here