Orban în război cu comunitatea LGBT

0
165

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit despre eliminarea „lacunelor” din legea adopției, în cazul în care se aplică homosexualilor, dar nu a propus legislație nouă. De asemenea, el nu a pus sub semnul întrebării legitimitatea marșurilor PRIDE, spre deosebire de liderul partidului de guvernământ din Polonia, Jaroslaw Kaczynski, care a interzis aceste marșuri.

Cu toate acestea, Orban a apărat modelul tradițional de familie. În 2018, guvernul său a promovat recunoașterea legală a modelului tradițional de familie heterosexuală, chiar dacă in Constituție este deja definită căsătoria și familia ca fiind formată dintr-un singur bărbat, o femeie și copiii lor.

Anul trecut, președintele Parlamentului, Laszlo Kover, un membru marcant al partidului Fidesz, a indignat grupurile de activisti, comparand adopțiile homosexualilor cu abuzul sexual asupra copiilor.

“În sens moral, nu există nicio diferență între pedofili și cei care cer (adopție homosexuală)”, a spus Kover pe un forum public, potrivit portalului de știri index.hu. „Amândoi privesc copilul ca fiind un bun de consum și îl consideră un mijloc de împlinire de sine.”

Șeful de cabinet al lui Orban, Gergely Gulyas, a susținut observațiile lui Kover la acea vreme:

„Astfel de adopții pun interesele copilului sub cele ale adoptatorilor, care nu pot avea copii pe cont propriu. Acest lucru este adevărat. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here