În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt prevăzute peste 80 de milioane de euro pentru investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport pre-spitalicesc neonatal, potrivit unei informări a Ministerul Sănătății.

Astfel, sunt prevăzute 37,8 milioane de euro pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale – inclusiv infrastructură adiacentă și echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening pot fi accesate 13,5 milioane de euro.

Fonduri în valoare de 21,6 milioane de euro sunt puse la dispoziție celor interesați de proiecte care vizează construirea/amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.

Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziții centralizate de către Ministerul Sănătății în valoare de 7,2 milioane de euro pentru achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni. Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here