Convorbirea telefonică dintre prefectul de Timiș, Liliana Oneț și șefa inspectoratului școlar general, Aura Danielescu, ne arată exact cât de incompetenți sunt cei care iau decizii de viață și de moarte în situații de urgență:

Site-ul deBanat.ro a intrat în posesia unei înregistrări cu o convorbire telefonică între prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, şi inspectorul şcolar general, Aura Danielescu. Cele două se contrazic puternic pe marginea închiderii şcolilor din cauza coronavirusului. Oneţ crede că fata de 16 ani depistată cu coronavirus s-a îmbolnăvit fiindcă este dintr-o… familie de romi.

Șefa Inspectoratului Şcolar, Aura Danielescu, îi solicită prefectului de Timiş, numit de PNL, Liliana Oneţ, să închidă toate şcolile pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În sprijinul solicitării sale, Danielescu afirmă că mulţi părinţi i-au cerut acest lucru. În schimb, Oneţ nu pare că agrează această opţiune. Mai mult, ea crede că nu mediul şcolar ar fi vinovat în cazul unei fete îmbolnăvite cu coronavirusul, ci faptul că a crescut într-o familie de romi, o afirmaţie care ar putea-o aduce imediat în faţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).” https://debanat.ro/2020/03/inregistrare-exploziva-prefectul-liliana-onet-si-sefa-invatamantului-aura-danielescu-disputa-dura-pe-marginea-inchiderii-scolilor-video_286371.html?fbclid=IwAR24yqDuwAhV4UElvkwCmrJ8X4IwNgHEJE87AJ-HLiqjARTYdAG4Nem7i4o

„Fata asta putea putea să devină pozitivă şi dintr-un alt mediu, decât la şcoală. Fata provine dintr-o familie de romi”, spune Oneţ.

Pe lângă faptul că afirmația este rasistă, în contextul în care PNL se prezintă drept un partid progresist și pro minorități, afirmația este nefondată, deoarece contactarea virusului s-a întâmplat în școală, nu acasă. Familia nefiind testată pozitiv pentru coronavirus. Liliana Oneț face un proces de intenție unei întregi familii, în loc să-și asume responsabilitatea de a lua măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here