Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) este primul mare festival din Europa Centrală şi de Est care va fi organizat online, timp de zece zile, în perioada 12-21 iunie, prezentând gratuit 138 de evenimente din 30 de ţări de pe cinci continente pe site-ul oficial, www.sibfest.ro, dar şi pe pagina de Facebook şi canalul de YouTube, a anunţat joi preşedintele festivalului, Constantin Chiriac.

“Tată, online, îi putem avea alături, pe unii dintre marii creatori ai lumii cu spectacole absolut năucitoare, dintre care amintesc o foarte mică parte aici: Bob Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki Noda. Nu vor lipsi din programul ediţiei nici creaţiile lui Silviu Purcărete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono, Lev Dodin, pentru ca cele zece zile petrecute alături de noi, din sufrageria dumneavoastră, să vă aducă toată bucuria de care aveţi nevoie. (…) Bucuraţi-vă de acest dar uriaş şi unic pe care vi-l aducem din 12 iunie”, a declarat preşedintele FITS, Constantin Chiriac.

Potrivit sursei citate, cea de a 27-a ediţie a FITS, dar prima organizată integral online, are ca temă “Puterea de a crede / Empowered”. Ediţia din acest an oferă peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferinţe, dezbateri, spectacole lectură şi spectacole pentru copii vor fi difuzate gratuit.

“Festivalul din acest an va avea nu mai puţin de 13 secţiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferinţe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar şi o nouă secţiune, ‘FITS for KIDS’, dedicată celor mici. Programul fiecărei zile de festival va începe la ora 9:30 dimineaţa şi se va încheia la ora 24:00. Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul nopţii pentru spectatorii de pe alte fusuri orare, de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole: Asia, America de Nord, America de Sud, Australia şi Europa”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor remis joi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here