Mierea românească este la egalitate, din punct de vedere calitativ, cu cea neozeelandeză. Diferența uriașă o face prețul mierii românești, care este unul accesibil, având în vedere subvențiile și condițiile din apicultura românească, față de investițiile în apicultura neozeelandeză.
Mierea românească este un antibiotic chiar mai puternic decât mierea Manuka, produsă în Noua Zeelandă, celebră în lume pentru calitățile sale antibacteriene. Comparația a fost făcută în laboratoare din România și Elveția.

Duminică, 16 februarie, europarlamentarul Maria Grapini s-a întâlnit cu asociațiile crescătorilor de albine din Banat, la târgul apicol organizat pe o perioadă de trei zile.

Apicultorii au reclamat, în primul rând, propunerea de modificare a legii apiculturii, prin care ar putea fi sacrificata familia de albine “Apis Melefera Carpatica”, prin admiterea importului de alte rase.
Apoi, problema pesticidelor in agricultură care omoară mii de familii de albine și, nu în ultimul rând, importurile de miere contrafăcută si etichetarea falsă.

” Voi transmite Parlamentului să discute cu cei care cunosc cel mai bine problemele apicultorilor, atunci când modifică legile în domeniul acesta. “, a declarat Maria Grapini la finalul întâlnirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here